Vraag eenvoudig uw milieu vignet/milieusticker voor Frankrijk aan

Vignet Frankrijk

Gaat u naar Frankrijk? Dan dient u in het bezit te zijn van een milieusticker. De milieusticker is verplicht voor Frankrijk en indien u er geen heeft riskeert u een boete. Vraag uw vignet snel en eenvoudig aan via vignetvoor.be, een digitaal vignet ontvangt u al binnen 48 uur ook bij aanvraag in het weekend.

Aanvraagformulier invullen

Vul het eenvoudige aanvraag formulier in

Betrouwbaar afrekenen

Betaal veilig via Bancontact, MrCash, Paypal, KBC of creditcard

Even afwachten

U ontvangt het vignet binnen 28 uur

Zorgeloos vertrekken naar Frankrijk

U kunt nu zonder zorgen op reis, fijne reis!

Troeven van vignetvoor.be

Meer dan 95% tevreden klanten

Klantenservice 24 uur per dag bereikbaar

Betaal veilig en betrouwbaar zoals je gewend bent

Snelle levering van het vignet

Alles wat u moet weten over het vignet voor Frankrijk

Eco vignet in het kort

Wanneer u naar Frankrijk gaat dan kan het zomaar zijn dat u in het bezit moet zijn van een eco vignet of milieu sticker. Dit vignet is bestemd voor uw voertuig en zorgt ervoor dat u bepaalde gebieden in mag. Deze gebieden staan ook wel bekend als milieuzones en zorgen ervoor dat de luchtvervuiling beperkt blijft.

Het eco vignet is verplicht in steds meer Franse steden en u riskeert een boete wanneer u bij een controle geen geldig vignet heeft. Het vignet kunt u veilig en snel aanvragen via deze website. Na ontvangst van uw aanvraag en geldig kentekenbewijs ontvangt u binnen 48 uur het digitale vignet en binnen enkele werkdagen u het fysieke vignet per post. Let op: het digitale vignet wordt niet automatisch aan uw kenteken gekoppeld. Heeft u geen tijd om te wachten op het fysieke vignet, print dan uw digitale vignet uit en plaats deze achter de voorruit.

Wat kost het vignet voor Frankrijk?

Het vignet kost u slechts 19,95 euro. Dit bedrag is inclusief de verwerking en de verzending. U heeft bij ons niet te maken met onverwachte of achteraf berekende kosten. Ook bij spoed hanteren wij dezelfde prijs.

Hoe vraagt u een vignet aan?

Een vignet voor Frankrijk is binnen enkele minuten aangevraagd. We hebben slechts uw NAW gegevens en kenteken nodig, ook dienen wij een voor en achterkant van uw kentekenbewijs te ontvangen. Op het aanvraagformulier hoeft u alleen uw NAW gegevens en kenteken in te vullen. De overige autogegevens zullen wij zelf invullen. Al deze gegevens zijn nodig omdat de Franse overheid uw vignet op basis van uw autogegevens aanmaakt en naar uw huisadres verzend. Wij van vignetvoor.be zullen na het verwerken van uw aanvraag uw gegevens direct verwijderen uit onze systemen.

Wanneer ontvangt u uw vignet?

Na het ontvangen van uw aanvraag en bijbehorende kentekenbewijs zullen wij deze dezelfde dag nog verwerken. U ontvangt binnen 24uur een bevestiging van uw aanvraag en het daarbij behorende bevestigingsnummer. Binnen slechts 48uur ontvangt u een digitaal vignet per mail. Dit vignet kunt u gebruiken als u geen tijd heeft om te wachten op het fysiek vignet. Het digitale vignet dient u zelf uit te printen en achter de voorruit te plaatsen. Het fysieke vignet wordt in rustigere tijden binnen enkele dagen geleverd en in drukkere tijden binnen een week tot enkele weken. Hier hebben wij van vignetvoor.be geen inzage in. Neem bij twijfel altijd contact op met ons.

Waarom is een milieusticker voor Frankrijk nodig?

De Franse overheid heeft in verschillende steden in Frankrijk een milieuzone ingesteld door middel van het Crit’Air certificaat. Wanneer in een stad een milieuzone is ingevoerd dan mag u deze stad enkel inrijden wanneer uw voertuig een geldig milieuvignet heeft. Met deze regels wil men voertuigen weren die te veel vervuilende stoffen afstoten en het milieu vervuilen.

Omdat de luchtvervuiling in Frankrijk een groot probleem voor de gezondheid is controleert men streng op voertuigen of ze in het bezit zijn van een geldige milieusticker voor Frankrijk. Volgens schattingen van het Franse ministerie van Volksgezondheid worden jaarlijks 48 duizend sterfgevallen veroorzaakt door luchtvervuiling waardoor de levensverwachting met minimaal twee jaar kan afnemen.

Welke milieusticker ontvang ik?

Afhankelijk van de bouwjaar van uw auto en de brandstof wordt bepaald in welke milieuklasse uw voertuig ingedeeld wordt. Er bestaan zes klassen van groen tot zwart waarbij groen het minst vervuilend is en zwart het meest.

Hoe uw vignet aanbrengen?

De milieusticker die u per post ontvangt kunt u kleven op uw ruit. Dit is zeer eenvoudig. Zodra u het vignet ontvangen heeft dient u deze aan de binnenkant van het raam te kleven. De sticker moet goed zichtbaar zijn. De sticker kunt u het beste aanbrengen aan binnenkant van de vooruit, aan de rechterkant.

Milieusticker voor Frankrijk aanvragen

Via vignetvoor.be kunt u voor Frankrijk en andere Europese landen het vignet aanvragen. U voorkomt hoge boetes en gaat met een gerust gevoel op reis. Tevens voorkomt u vertraging wanneer in een stad een milieuzone actief wordt en u zonder milieuvignet niet de weg op mag. Via vignetvoor.be kunt u veilig afrekenen met de betaalwijze die u wil.

Milieuzones in Frankrijk

In een groot aantal steden is het milieusticker verplicht. Deze steden staan op de nominatie om ook een permanente milieuzone te worden:

 • Avignon
 • Arras
 • Annemasse
 • Bordeaux
 • Cannes
 • Clermont-Ferrand
 • Champlan
 • Baskische kust-Adour
 • Duinkerke (Dunkerque)
 • Dijon
 • Epernay
 • Faucigny, Glières, Bonneville
 • Lille
 • Le Havre
 • Montpellier
 • Parijs
 • Reims
 • Rouen
 • Saint-Etienne
 • Straatsburg (Strasbourg)
 • Saint Maur-des-Fossés
 • Toulouse
 • Marnevallei (Vallée de la Marne)

Levertijd van de eco vignet Frankrijk (Air Quality Certificate)

Zodra u het vignet aangevraagd heeft wordt deze door ons verwerkt, u ontvangt binnen 48 uur het digitale vignet per mail. Vervolgens ontvangt u binnen enkele weken het fysieke vignet per post. Dit kan in drukkere periodes wat langer zijn maar gemiddeld is het 1-3 weken.

Hoelang is een milieusticker/ vignet Frankrijk geldig?

Het vignet is net zo lang geldig als de sticker op de vooruit van de auto gekleefd is en uw hetzelfde kenteken houdt. Wanneer u de vooruit vervangt dient u ook een nieuw vignet aan te vragen. Het voordeel is dat u ten minste niet elk jaar of voor een korte periode een vignet moet aanvragen zoals in andere Europese landen.

Boete geen milieusticker Frankrijk

Wanneer u een van onderstaande overtredingen begaat riskeert u een boete:

 • Inrijden of parkeren in een milieuzone wanneer u geen geldige milieusticker heeft
 • Gebruiken van een vals of frauduleus vignet
 • Gebruiken van een onleesbaar of niet goed aangebrachte klever

Vignet Oostenrijk

Gaat u ook op reis naar Oostenrijk? Dan kunt u het vignet voor Oostenrijk ook aanvragen via vignetvoor.be.