Vraag eenvoudig officiële vignet aan voor Oostenrijk

Vignet Oostenrijk

Gaat u naar Oostenrijk en maakt u gebruik van de Autobahn? Dan heeft u een vignet voor Oostenrijk nodig. Vraag deze eenvoudig en snel aan en ontvang hem digitaal binnen 1 werkdag. Geen irritante stickers meer op uw vooruit!

Vignet Oostenrijk aanvragen

Vul het eenvoudige aanvraag formulier in

Veilig en betrouwbaar afrekenen

Betaal eenvoudig via Bancontact, MrCash of KBC

Afwachten (24 uur)

U ontvangt het vignet binnen 24 uur permail!

Zorgeloos vertrekken naar Oostenrijk!

U kunt nu zonder zorgen op reis, fijne reis!

Troeven van vignetvoor.be

Meer dan 95% tevreden klanten

Klantenservice 24 uur per dag bereikbaar

Betaal veilig en betrouwbaar zoals je gewend bent

Snelle levering van het vignet

Alles wat u moet weten over het vignet voor Oostenrijk

Bent u van plan om op reis te gaan naar Oostenrijk en gaat u met de auto? Dan dient u in het bezit te zijn van een tolvignet. Het tolvignet is verplicht voor voertuigen tot 3.500 kilo die de autosnelwegen betreden in Oostenrijk. Mocht u deze niet in uw bezit hebben dan riskeert u een boete. Een digitaal vignet vraagt u eenvoudig en snel aan en ontvangt u binnen enkele uren.

Met vignetvoor.be vraagt uw snel en veilig uw tolvignet aan voor Oostenrijk. U kunt de aanvraag veilig en betrouwbaar afrekenen via PayPal, Creditcard, Visa, MrCash, KBC en Bancontact.

Uw profiteert van velen voordelen:

 • Ontvang snel het officiële vignet per mail
 • Uw vignet is digitaal en meteen te gebruiken
 • Vermijd lange wachtrijen met uw digitale vignet

Het vignet wat u aanvraagt is volledig digitaal waardoor u geen sticker nodig heeft. Ook ontvangt u het vignet slechts binnen een paar uur. Uw vignet wordt automatisch gekoppeld aan uw kenteken en is binnen enkele minuten aangevraagd.

Wat kost het tolvignet voor Oostenrijk?

De kosten van het tolvignet zijn afhankelijk van het soort voertuig dat u heeft en de lengte van uw verblijf. Het bedrag wat wij aan u doorbereken is inclusief de verwerking. De kosten zijn te vinden in het aanvraagformulier en worden aan u getoond voor het betalen. Vignetvoor.be hanteert geen extra kosten bij spoed.

Hoe vraagt u een tolvignet aan voor Oostenrijk?

Een tolvignet is makkelijk en snel aangevraagd. Het enige wat wij van u nodig hebben zijn uw aankomstdatum in Oosterijk, uw naam en email-adres en enkele autogegevens zoals uw kenteken, land van registratie en soort voertuig. Met deze gegevens vragen wij uw vignet en zorgen ervoor dat u deze binnen enkele uren per mail ontvangt.

Wanneer ontvangt u uw vignet?

Na het ontvangen van uw aanvraag en zullen wij uw aanvraag dezelfde dag nog verwerken. Na de verwerking ontvangt u binnen enkele uren een digitaal vignet. Uitprinten is niet nodig, het vignet wordt namelijk automatisch aan uw kenteken gekoppeld.

Soorten tolvignetten

Een vignet in Oostenrijk kent drie verschillende soorten:

 • 10 dagen
 • 2 maanden
 • 1 jaar

De prijs is afhankelijk van uw verblijf en uw voertuig. U kunt op het vignet Oostenrijk aanvraagformulier aangeven hoe lang het vignet geldig moet zijn.

Hoe lang is het digitale vignet geldig?

Bekijk hieronder hoe de geldigheid van de digitale vignetten van Oostenrijk gelden. Alle vignetten zijn pas geactiveerd zodra u van ons een bevestigingsmail heeft ontvangen.

 • Het digitale jaarvignet is natuurlijk een jaar geldig en geldt tot en met januari 2021.
 • Het 10 dagen vignet geldt tot het verstrijken van de tiende dag.
 • Het digitale twee maanden vignet geldt voor twee maanden. Bijvoorbeeld 17 januari tot en met 17 maart.
 • De tolwegen trajecten gelden voor een enkele rit of voor twee ritten zoals een retour.

Waar is het tolvignet Oostenrijk verplicht te gebruiken?

Een vignet is altijd verplicht wanneer u de Autobahnen (A) en Schnellstrassen (S) opgaat in Oostenrijk.

Soort voertuig

Om een vignet aan te vragen dient u aan te geven wat voor voertuig u heeft. U kunt kiezen uit een auto, auto en caravan, motorfiets of camper. Uw voertuig mag niet zwaarder zijn dan 3.500 kilo. Heeft u zwaarder voertuig <3.500 kilo, zoals een vrachtwagen, dan heeft u een geen vignet nodig maar de GO- box. De GO-Box wordt uitgegeven door de wegbeheerder ASFINAG. Voor de GO- box betaalt u een eenmalig bedrag voor de administratie. Vervolgens kunt de kaart opwaarderen met een bedrag. Dit bedrag geld als een tegoed en is twee jaar geldig. Heeft u een voertuig zwaarder dan 3.500 kilo, dan kunt met ons contact opnemen voor de GO-box.

Voor een aanhangwagen of caravan (gekoppeld aan uw auto) heeft u geen los vignet nodig.

Vignet Oostenrijk Digitaal vignet bestellen

Voor Oostenrijk zijn er twee soorten tolvignetten aan te vragen een fysiek vignet en digitaal vignet. Met een fysiek vignet ontvangt u een vignet in de vorm van sticker, deze dient u op de auto of motor te plakken. Een digitaal vignet is elektronisch gekoppeld aan uw kenteken, hierdoor hoeft u geen sticker te ontvangen of te plakken. Via VignetVoor ontvangt u altijd een digitaal vignet, u hoeft dus niets op uw auto of motor te plakken. Zorg dat u na het aanvragen altijd uw aankoopbewijs bij u heeft. Hier kan om gevraagd worden om de authenticiteit van uw vignet vast te stellen. Via VignetVoor ontvang u altijd een aankoopbewijs per mail.

Tolwegen

Alle motorvoertuigen tot 3.500 kilo die de Autobahnen (A) en Schnellstrassen (S) betreden in Oostenrijk zijn verplicht in het bezit te zijn van een tolvignet. Dit vignet zorgt ervoor dat u vrijgesteld bent van het betalen van tol op de wegen. Maar ook zijn er enkele trajecten waar u geen vignet plicht heeft maar we tol betaald dient te worden. Deze wegen zijn de Sondermautstrecke, hier betaald u een extra toeslag.

De Sondermautstrecke zijn:

 • S16 Arlberg Schnellstrasse
 • A13 Brenner Autobahn
 • A11 Karawankentunnel
 • A9 Gleinalmtunnel (Pyhrnautobahn)
 • A9 Bosrucktunnel(Pyhrnautobahn)
 • A10 Tauern Autobahn (incl. Tauern- en Katschbergtunnel)

Boete wanneer u geen vignet heeft

Bij het niet hebben van een vignet riskeert u een boete van EUR 90,-. Een vignet via een VignetVoor is al verkrijgbaar vanaf EUR 19,95,- en is binnen enkele minuten aangevraagd. Neem dus geen risico en vraag uw vignet op tijd aan.

Bekende vignet vrijgestelde wegen Oostenrijk

Vanaf 15 december 2019 zijn onderstaande snelwegen vrijgesteld.

 • Inntalautobahn A12 (Grens Kufstein – Kufstein Süd)
 • Westautobahn A1 (Walserberg – Salzburg Nord)
 • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (Hörbrans – Hohenems)
 • Linzer Autobahn A26
 • A27 Bypassbrücke Hafenstraße-Urfahr

Voor deze autosnelwegen is er geen vignet plicht maar betaald u een losse toeslag.

Vignet Frankrijk?

Gaat u ook op reis naar Frankrijk? Dan kunt u via ons ook het vignet voor Frankrijk aanvragen.